ESV kampanja apu uusi 878 300

Mitä uutta tänä vuonna viettäjille?

Energiansäästöviikolla on aina jotain uutta viettäjille. Lista täydentyy, joten pidä palstaa silmällä. Viestimme uutuuksista myös Energiansäästöviikon Facebookissa ja Twitterissä @MotivanESV. Seuraa kanaviamme!

 • Energiansäästöviikon lukkari työpaikoille vinkkaa helppoja rasteja ja toimintaideoita työyhteisön aktivointiin. Klikkaa kuvaa, lataa ja ota omaksesi!
energiaetsivän lukkari yrityksille_web
 • Fiksu liikkuminen kannattaa. Liikkujan viikolle tehty laskuri kertoo, minkä verran voisi säästää vaihtamalla autoilun vaikkapa pyöräilyyn. http://bit.ly/liikkujanviikontesti >>
 • Fiksusti töihin on työpaikkojen viisaan liikkumisen infopaketti verkossa. Sisältää myös lyhyen kartoituksen, jonka avulla työpaikan kestäviä liikkumisratkaisuja voi lähteä edistämään. Tutustu aineistoon www.fiksustitoihin.fi >> 
Fiksustitoihinkuva

 • Hyödynnä kuluttajien energianeuvonnan videokirjastoa. Klipeissä asiantuntija antaa fiksuja vinkkejä, miten pienentää kulutusta esimerkiksi kylpyhuoneen lattialämmitystä säätämäällä ja yksinkertaisella ilmalämpöpumpun puhdistuksella. Videokirjasto on Motivan Youtubessa >>


 • Kannusta henkilöstöä sähkönkulutuksen seurantaan kotona. Energiayhtiön sähköiset kulutusseurantapalvelut ovat kaikkien ulottuvilla. Tunne kulutuksesi, käytä järkevästi.
Selvitä-sähkönkulutuksesiLataa tiedosto klikkaamalla kuvaa.

Jaa aiheeseen liittyvä energianeuvonnan vinkkivideo Motivan Youtube-kanavalta >>
Elvarin_suositukset-luettelo
Klikkaa kuvaa ladataksesi tiedosto.

 • Näin valitset hyvää valoa on Lampputiedon ohje sopivan lampun valintaan. Lataa tiedoto ja jaa esimerkiksi intrassa tai tulosta tietoiskun materiaaliksi. Lampunvalinta_ohje (pdf) (150.4 KB)
Lampunvalinta_ohje
 • Uusi Lamppukoulu on täyttä asiaa kepeästi koottuna tiiviiseen pakettiin. Noin 20 minuutin verkkokoulutus soveltuu erityisesti myymälähenkilökunnalle, mutta on hyvää opetusmateriaalia myös kouluille ja oppilaitoksille. Uudistettu verkkokurssi opastaa sopivan ja energiatehokkaan lampun valinnassa ja kertoo lamppujen ominaisuuksista. Siirry Lamppukouluun >>
Lamppukoulu_banneri
 • Lämmönsiirron energiatehokkuutta voi ja kannattaa parantaa. Kouluta ja kannusta prosesseista vastaavia aineistoilla, jotka on tehty Motivan 2014–16 koordinoimassa hankkeessa. Lataa materiaalit Motivan sivuilta >>
Lammonsiirto
 • Motivan hankintapalvelu järjestää verkkoseminaarin "Miten hankkia uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä" pe 14.10. klo 9.30–10.30. Lue lisää >> • Tokaluokkalaisten energiansäästöviikko jalkautuu alakouluihin. Hei, kaikki toimii -rastit ovat kaikkien koulujen käytettävissä. Tutustu toiminnallisen Energiapäivän ehdotukseen >>
 • Energiansäästöviikolle ilmoittautuneiden koulujen ja oppilaitosten kesken arvotaan yksi paketti kuntopyörään rakennettavia sähköä tuottavia tuotepaketteja. Lue lisää täältä >>
 • Saa syödä -heräte lounaspöytiin. Painokelpoinen materiaali löytyy Saasyödä.fi-palvelusta täältä >>
saasyoda
 • Uusi Liikkujan viikon laskuri kertoo, mitä säästäisit tekemällä fiksuja liikkumisen valintoja. Siirry testiin >>
 • Valaistustieto.fi on tuore verkkopalvelu kuntien ja kiinteistöjen energiatehokkaan valaistuksen edistämiseen. Sieltä löydät muun muassa Valtti-laskurin elinkaarikustannusten vertailuun. Siirry verkkopalveluun >>
 • Tuttu Lampputieto on uudistunut ja tarjoaa tuoretta tietoa kodin lampunvalintaan ja energiatehokkaaseen valaistukseen. Siirry Lampputietoon >>


Materiaalit ja verkkopalvelut on tuotettu Motivan energian ja materiaalien järkevää käyttöä edistävissä hankkeissa.
Energiansäästöviikko on yhdessä enemmän

Energiansäästöviikko pitää ääntä meille kaikille tärkeästä asiasta: kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita toimintamme ympäristövaikutuksia.

Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla ja kouluissa kuin liikenteessä ja kotonakin.

Ja te siellä työpaikoilla, kotona ja liikenteessä, teette hyvää työtä kertomalla omista saavutuksistanne, oivalluksistanne ja tavoitteistanne! Päivä ja teko kerrallaan, sillä pienetkin asiat merkitsevät!

Energiansäästöviikko välittää tietoa järkevästä energiankäytöstä ja uusista mahdollisuuksista

Suomalaiset ovat vuosien varrella tehneet hyvää työtä suoran energiankulutuksen vähentämiseksi kaikilla yhteiskunnan alueilla. Uutta tietoa ja tehokasta teknologiaa tulee markkinoille ja juurtuneita toimintatapoja muuttamalla voimme edistää energia- ja materiaalitehokkuutta entisestään.

Energiansäästöviikko kokoaa käden ulottuville tietoa ja parhaita käytäntöjä, joiden avulla energiankäytön tehostaminen on helppo aloittaa.

Energiansäästöviikon yhteisestä viestinnästä ja kampanjamateriaaleista vastaa Motiva.

Näkyvyyttä hyvässä seurassa

Energiansäästöviikko tarjoaa erinomaisen alustan juuri teidän yhteisönne resurssitehokkuustyön käynnistämiseen ja tunnetuksi tekemiseen. Se on työtä, josta kannattaa ylpeästi kertoa ja jota arvostetaan.

Uudistuneet sivumme tarjoavat entistä enemmän mahdollisuuksia kertoa toimenpiteistänne henkilöstölle, asiakkaille, medialle ja muille yhteistyökumppaneille.

Energiansäästöviikkoa viettävien yritysten ja yhteisöjen määrä kasvaa vuosittain – yhdessä ääni kantaa kauemmas ja tavoitteiden saavuttaminen lähempänä.

Vinkki: Kampanja on oiva mahdollisuus verkottua ja aloittaa energiatehokkuusyhteistyö lähiseudulla muiden yritysten ja asiakkaiden kanssa. Järkiperäistämällä, ketjuttamalla, yhteishankinnoilla tai vaikkapa yhteisellä lähienergiainvestoinnilla saattaa olla merkittävät vaikutukset!

Hyödynnä näitä energiansäästöviikko.fi -sivustollamme:

 • Lataa logo tai tunnus omalle sivulle
 • Lataa tiedotteita ja linkitä ne edelleen. Nostamme uutisia Energiansäästöviikon kanavissa esille!
 • Kerro  yhteisönne energiatehokkuustyöstä ja energiansäästöviikon suunnitelmista - hyvät ideat ottavat tuulta alleen ja herättävät kiinnostuksen!
 • Hyödynnä oman sivusi suoraa osoitetta ja kerro sidosryhmille, että olette mukana Energiansäästöviikolla! (www.energiansäästöviikko.fi/yhteisönne_nimi)


vinkkeja

Motivan julkaisut

Käytössäsi on Motivan laaja julkaisupankki. Tutustu julkaisuihin aihealueittain ja tilaa ajoissa. Tarkista hintatiedot ja tilausohjeet Motivan sivuilta.

Tilattavat materiaalit >>>

www.motiva.fi/julkaisut

vinkkeja

Kysy lisää


Motiva Oy • PL 489, 00101 HELSINKI • Puhelin 09 6122 5000 • WWW.MOTIVA.FI • Copyright Motiva Oy