Tokaluokkalaisista se kaikki alkoi

Tokaluokkalaisten energiansäästöviikko järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1996. Vuosittain noin 25 000 tokaluokkalaista, eli lähes puolet ikäluokasta tutustuu energiaan ja sen järkevään käyttöön Hei, kaikki toimii! -materiaalin avulla.

Myös koulut viettävät säästöviikkoa lokakuussa viikolla 41, tai halutessaan valitsevat toisen opetussuunnitelmaan ja koulun ohjelmaan sopivan ajankohdan teemaviikolle. Aihe on aina yhtä ajankohtainen.

Hei, kaikki toimii!

Lähes kaikki energiayhtiöt ovat tavalla tai toisella vuosittain mukana tukemassa energiaopetusta kouluissa. Monet yhtiöt myös hankkivat kouluihin tokaluokkalaisille suunnatun Hei, kaikki toimii! -opetusmateriaalin.

Aloite yhteistyöstä voi tulla opettajalta tai energiayhtiön yhteyshenkilöltä. Tukijoiden ansiosta opetusmateriaali on kouluille maksuton.

Lisätietoa tokaluokkalaisten energiansäästöviikosta saat kampanjan omilta nettisivuilta: www.heikaikkitoimii.fi

Säästöviikosta kestävään energiankäytön hallintaan

Energiansäästöviikko on hyvä lähtölaukaus, kun oppilaitoksessa halutaan luoda suotuisa maaperä energiatehokkuustyön käynnistämiselle, kertoa opiskelijoille, opettajille ja muulle henkilökunnalle energiankäyttöön liittyviä faktoja sekä juurruttaa järkevä energiankäyttö osaksi oppilaitoksen toimintatapoja.

Yhtä hyvin Energiansäästöviikon viettäminen sopii oppilaitoksille, joissa energiatehokkuuden tavoittelu on jo osa arkipäivää. Teemaviikon aikana voi palauttaa muistiin aikaisemmin opittuja asioita tai laajentaa energia-aiheen käsittelyä uusilla tavoilla. Viikkoa voi viettää monella tavalla omien voimavarojen ja taitojen mukaisesti.

Energiansäästöviikon kampanja-apu tarjoaa vinkkejä säästöviikon viettoon oppilaitoksissa. Tutustu myös muille viettäjille suunnattuihin aineistoihin – soveltamalla saat uutta materiaalia viikon viettoon!

Motivan verkkopalveluun on koottu tietoa koulujen ja oppilaitosten energiaopetuksesta, materiaaleja sekä vinkkejä energiatehokkuuden edistämiseksi kouluissa. Siirry Motivan sivuille tästä>>

ajankohtaista

Energiakilpailu

Tokien energiansäästöviikko huipentuu energiakilpailuun,
jonka monet energiayhtiöt järjestävät alueellaan. Kysy kilpailusta paikalliselta energiayhtiöltä ja osallistukaa siihen luokan kanssa.


Motiva Oy • PL 489, 00101 HELSINKI • Puhelin 09 6122 5000 • WWW.MOTIVA.FI • Copyright Motiva Oy